Očakávam morálne gesto SR obetiam leteckého nešťastia

1. novembra 2015, Májovský, Nezaradené

Keď koncom októbra otriasla Európou tragická nehoda, pri ktorej sa autobus zrazil s protiidúcim kamiónom zahynuli desiatky nevinných ľudí. Nehoda sa udiala pri francúzskej obci Puisseguin. Ministerstvo zahraničných vecí splnilo svoju morálnu povinnosť a zaslalo sústrastný telegram ministrovi zahraničných vecí a medzinárodného rozvoja Francúzskej republiky Laurentovi Fabiusovi.

Teraz svet obletela nešťastná správa o páde ruského lietadla s 224 ľuďmi na palube. Neprežil nikto. Preto očakávam nezaujatý postoj štátnych orgánov a následovné zaslanie sústrastného telegramu Ruskej federácií. Tento akt napĺňa morálnu povinnosť a je prejavom solidarity voči akémukoľvek štátu, s ktorým Slovenská republika mieni pestovať priateľské vzťahy. Prejav úcty voči obetiam tragédie, by mal byť nadradený akýmkoľvek politickým nezhodám. Dúfam, že kompetentné orgány sa zachovajú seriózne a odčinia tak neprofesionálny prístup hlavy štátu, ktorá odmietla účasť na 70. výročí osláv konca 2. svetovej vojny, ktorý sa tento rok konal v Moskve.

 

Májovský

 

Sústrastný telegram, ktorý 23. októbra zaslala Slovenská republika, ako prejav úcty a solidarity pozostalým občanom Francúzska.