Založ si blog

Dookola tá istá rozprávka

Čas do volieb sa kráti. Najnovší prieskum agentúry Focus zachováva status quo. Strana SMER-SD by s 39,1 %, čo zodpovedá 76 mandátom dokázala zostaviť vládu bez koaličného partnera. V porovnaní so septembrovým prieskumom si dokonca prilepšila o 1,4 %. Či už môže zato proti utečenecká rétorika premiéra R.Fica, vianočné príspevky, sľuby typu „až po voľbách, sociálne balíčky je už jedno. Slovenská politika nie je len o strane SMER-SD, ale aj o ďalších „štandardných stranách“ ako pán premiér rád prízvukuje.

Za vládnou stranou nasleduje strana Sieť(12,60%), Most-Híd(7,30%), KDH(7,10%), Koalícia OĽaNO a NOVA(6,7%), SNS(6,10%) a tesne SaS(5,2%). Takpovediac sa nič moc nezmenilo. Preto sa pýtam, ako si ľudia predstavujú tú zmenu, o ktorej tak po krčmách, kaviarňach, vonku, či doma rečnia? To nevie ani prorok. Jedná vec mi nejde do hlavy, a to som už pochopil aj teóriu relativity, či dokonca kvantovú teóriu(aspoň teoreticky).

No nechápem jedno. Nepoznám človeka, nepočujem ľudí, ani nikoho, kto by sa pozitívne zmieňoval o súčasnej vláde, resp. stave Slovenska, čo je výsledok ponovembrových strán, či tvári, ktoré sa držia v parlamente ako kliešte. Takpovediac sa tam niektorí ponevierajú ako syntetická barbie po Auparku(po novom v Euroveii). A ľudia, aspoň výsledky tomu napovedajú, si ich zvolia znova. Buď ja žijem v názorovej bubline, alebo to je za hranice pochopiteľného vesmíru. Preto chcem jedno, ľudia choďte do volieb a volte s rozumom! My mladí sa vám poďakujeme. A prestaňte sa len nečinne pozerať, voliť menšie zlo a dúfať, že veď nejako bude. Tento vzorec myslenia je od základu zlý, to, že ho majú postarší ľudia pochopím, no nechce sa mi veriť, že k urnám prídu len tí a zachovajú opäť status quo.

Môžete mi vyčítať, či žiadať odo mňa návod koho ísť voliť. Nedám vám ho, jedno vám však poradím. Prezrieť si činnosť a program iných politických strán! To je v dnešnej dobe internetu jednoduché. Hodinku dve vás snáď nezabije a vy tým možno prispejete k tomu, aby táto rozprávka so Slovenským štátom mala aj šťastný koniec.

 

Opakovanie je matka múdrosti, alebo je to pokazený magnetofón môj podobný blog

Zdroj: aktuality.sk

Ľudia by sa mali naučiť meniť politikov ako ponožky

14.12.2015

V dnešných dňoch sa opäť vzmáha popularita nemeckej kancelárky A.Merkelovej, pritom jej mnohí analytici predpovedali pád. Dôvodom je zvrat v jej rétorike ohľadom utečeneckej krízy, všeobecne povedané, že začne presadzovať prísnejšiu azylovú politiku. Všetko by to bolo v poriadku, ochrana vlastných občanov má dominovať v rebríčku hodnôt každého politika. No jedna [...]

Dokáže niekto kopať ligu na úrovni Smeru-SD?

05.12.2015

Pokiaľ sa to všetko pokúsime odľahčiť, zjednodušiť a začneme sa na politiku pozerať skrz futbal, musíme uznať, že vládna strana má najlepšie mužstvo, ktoré počas trvania štvorročnej ligy nikto vážne neohrozí. V preferenciách sa Smer-SD pohybuje stále nad hranicu 37%, to je vyše nadpolovičný náskok pred druhou stranou Sieť, ktorá si drží cca 12%. Ďalšie strany [...]

Žalostná žatva(poézia)

02.12.2015

Všetky polia sa vyfarbili do zlatista začína sa žatva v duchu proletárstva a v kúdole prachu rúti sa Kristus na kombajne za ním ateista Peter na traktore a v mäsokombináte panenka Mária akurát podrezala brava Judáš generálny tajomník ÚV KSČ všetko zo stola potajomky bráva a po sebe ani groš nezanecháva len odkaz zoštátniť ďalšie ráno budíme sa na [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:05

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 28
Celková čítanosť: 80860x
Priemerná čítanosť článkov: 2888x

Autor blogu

Kategórie